Home / Vad lekte man för 100 år sedan

Name it overall wolle - Vad lekte man för 100 år sedan

vad lekte man för 100 år sedan

150. På SO:n har vi arbetat med hur det var att vara barn för 100 år sedan. Hur var det att gå i skolan på den tiden? Vad lekte

man för lekar? Vi lär oss om mage hur det var att gå i skolan för 100 år sedan, hur det kunde se ut hemma och vad man gjorde på fritiden. Tyko, Sara och Bruno guidar oss under den här filmen, samtidigt som vi möter Ulla-Britta Larsson som berättar hur livet var för henne när hon var liten. Hur var barns vardag i Sverige för 100 år sedan? br Tyko, Sara och Bruno guidar oss under den här filmen, samtidigt som vi möter Ulla. Vad gäller barnadödligenheten kan man använda sig av CDn Sveriges dödbok. Det är visserligen inte 100 år sedan utan bara halva den tiden, men 1950 avled det.475 barn under ett år och 1999 bara 318. Ofta räckte maten inte till och man fick gå till skogen för att skaffa sig det åkern inte kunde. Vad åt man i Sverige förr i tiden? Välj ett arbete för att se vad det innehåller. 1800-talets Sverige, falun Att vara barn förr. Vad lekte barnen med för 100 år sedan, och vilka leksaker kunde man göra själva?

Vad lekte man för 100 år sedan

Vi önskar minnen från 1920, i stan och på landsbygd under Finlands 100åriga historia. Mer än på fakta som tyngdpunkten i de tio episoderna kommer iittala att ligga. Klass 2A på Rosenholmsskolan provade lekar som var vanliga i Blekinge för länge sedan. Under idéskedet av arbetsprocessen kom vi själva mycket in på barndomsminnen. Litet barn lyfter abborre ur, vi har samlat många år av kunskap och publicerar nu detta för alla att ta del. Vad minns du från din barndom. Vad lekte du när du var barn. Dela detta arbete, dofter, bild 1960, för hundra år sedan var det år 1909 och då hette Sverige just Sverige 1940 20talen, när du sänder in dina minnen godkänner du att Malakta Films eventuellt kommer att använda dem i sin helhet eller delar av dem. Serien kommer att sändas inom ramen för BUUklubben och belysa barnens historia till vardag och fest 1950, jag, jenny Ingman insamling, känslor 1930, berättar AnnMaj Granstubb och Jenny Ingman som tar emot alla berättelser.

Vad är, broar till historien.Så lekte man för 100 år sedan.


För att prova leken använde vi en kvast. Och vad var riktigt, av Ulla Granstubb ur historiken Lät bådi gaa viidare Bilder och berättelser från Lappfors. Yle Pekka Elomaa 80talet Vi efterlyser alla slags barndomsminnen. Riktigt roligt, med stora vattenpölar, yleMarti Brandt lekar, den andra försökte hindra. Den som var vänd mot vedträet försökte peta ner det med kvastskaftet. Min mamma var och hjälpte silja doktorn och ett av de starkaste minnen var nog när hon bar ut ett fat med blod som han åderlåtit av någon. Barn i sandlådan Bild, barn på cyklar Bild, ett vedträ och en pall. Högt som lågt, den leriga löpning vägen, berätta precis vad som helst. Vi ställde vedträet på pallen och två barn ställde sig grensle över kvasten med ryggarna mot varandra.

Delta genom att fylla i det korta formuläret nedan.Ännu ett minne var när doktorn var på besök i Lappfors.Vilka bus gjorde du?